Aros Bostad tecknar avtal med Peab för uppförande av 120 bostäder på Gärdet

3 februari 2020

Aros Bostad har tecknat entreprenadavtal med Peab för uppförande av bostadsprojektet Ordonnansen V i korsningen Furusundsgatan och Värtavägen.

Ordonnansen V omfattar 120 lägenheter i bostadsrättsform samt en restauranglokal, fördelade på två byggnader om fem till tolv våningar. Balkonger och stora terrasser bidrar till liv och variation i utförandet.

Entreprenadavtalet omfattar uppförande av garage och två huskroppar med beräknad byggstart i slutet av första kvartalet 2020. Försäljningen av lägenheterna, vilka beräknas vara inflyttningsklara från våren 2022, påbörjas strax därefter.

 Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
”Vi har arbetat med förberedande arbeten under en längre period, så det känns väldigt roligt att Ordonnansen V nu är klart för byggstart med en väletablerad entreprenör. I början av året sålde vi den sista lägenheten i ett närbeläget projekt på Gärdet, vilket borgar för att det finns en efterfrågan på den här typen av kvalitativa bostäder i området.”

Louise Strömbeck, Regionchef Peab:
”Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att bygga de här fastigheterna och ser fram emot ett långvarigt samarbete med Aros Bostad. För oss känns det extra roligt att bygga på Gärdet eftersom det är ett unikt område i Stockholm där de boende har närhet till kommunikationer, stora naturområden och citypuls samtidigt.”

Länkat innehåll

Till pressmeddelanden