Viggby Ängar
Viggby Ängar
  • Adress Viggbyholm
  • Bostäder etapp 1: ca 102
    totalt: ca 250
  • Försäljning startar 2021

Ett nytt bostadsområde med tydlig identitet

I det trivsamma området Viggbyholm i Täby planerar vi för Viggby Ängar, ett nytt bostadskvarter med totalt cirka 250 bostäder i varierande storlek och karaktär. Första etappen omfattar 102 lägenheter från 1,5 till 5 rum och kök. Den minsta är 33 kvm och den största 131 kvm.

Den blandade bebyggelsen ger liv och rörelse i området och byggnadernas variation i höjd ger öppna vyer för fler av bostäderna. Här finns inga standardlägenheter, utan en stor variation i storlek och utformning med unika kvalitéer utifrån lägenhetens placering i huset.

Närheten till grönområden, service och bra kommunikationer gör Viggby Ängar till ett fantastiskt bostadsområde för alla som vill leva ett aktivt liv nära naturen.

Genomtänkta bostäder med gedigna materialval

Lägenheterna är olika till storlek och planlösning för att bäst ta tillvara på ljuset och utsikten mot söder. Nästan alla lägenheter har väl tilltagen balkong, uteplats eller terrass.

Genom att sätta sig in i de boendes situation så har arkitekten skapat ”fiffiga” planlösningar som ger flexibilitet. Små lägenheter känns större genom bra förvaring, ljusinsläpp och utsikt. I de större lägenheterna finns utrymme för många att vistas samtidigt.

Inredningen är genomtänkt med gedigna materialval och behagliga färger. Det är bostäder som håller över lång tid, med material som man kan och vill vårda. Inte för trendigt, utan tidlöst.

Bostäder som tar tillvara platsens värden

En lokalgata kantad av träd och gröna förträdgårdar leder in till det nya bostadsområdet Viggby Ängar. Naturliga terrasseringar och siktlinjer ner mot vattnet är exempel på hur platsens värden har omhändertagits i arkitekturen.

Placeringen av husen är viktig för att tillvarata ljuset och utsikten mot olika väderstreck. Terrängens naturliga förutsättningar har utnyttjats så att husen bildar en trappa ned mot de öppna ängarna i söder.

Närheten till naturen tas tillvara genom att samtliga lägenheter har utsikt mot den lummiga gården, mot intilliggande skogsparti eller mot ängarna som leder ner mot vattnet.

Bostad i ett eller två plan?

Arkitekten beskriver husen som syskon, vilket betyder att de har många likheter utan att vara likadana. Omsorgen om detaljer skapar en tydlig identitet i området och ger känslan av lugn och en genomtänkt helhet. Olika höjder på bostadshusen bidrar till att så många lägenheter som möjligt får del av himmel, ljus och kanske till och med en sjöglimt.

Området omfattar olika sorters bostäder. I bottenvåningen på första etappen finns lägenheter i två plan med egen uteplats, vilket för tanken till ett townhouse. Längst ner mot ängarna planeras för 18 radhus.

Ett aktivt liv nära naturen

Viggby Ängar kommer bli ett levande bostadsområde med plats för både små hushåll och stora familjer. I direkt anslutning till området finns naturområden med ängar, skogsdungar, Viggbyholms Marina, promenadstråk längs Värtan, häststall och fotbollsplaner.

Läget erbjuder närhet till både matbutiker, E18 och allmänna kommunikationer med flertalet busslinjer och Roslagsbanans station Viggbyholm. Skolor från låg- till högstadium finns inom 5-10 minuters promenad.

Anmäl intresse för att få löpande information: