Viggby Ängar etapp 2

Täby

arosbostad-viggby-cover-landscape
arosbostad-viggby-cover-portrait
  • AdressViggbyholm
  • ArkitektBerglund Arkitekter
  • Bostäderca 50 lägenheter
  • FörsäljningStartar 2022

Nya bostadskvarter med närhet till hav och natur

Viggby Ängar blir ett nytt bostadsområde på sjösidan i Viggbyholm. Den första etappen omfattade drygt 100 lägenheter och nu påbörjas den andra etappen om 46 bostäder med utsikt över ängarna ned mot vattnet.

För att komma till Viggby Ängars andra etapp följer du en trädkantad lokalgata förbi ett rödbrunt tegelhus, med en fasad som inspirerats av dansk arkitektur. När du svänger runt hörnet är det öppna fält på vänster sida och på höger sida ligger den skyddade gården som tillhör bostadsområdet Viggby Ängar.

Lägenheterna har riktigt smarta planlösningar, med stort utrymme för flexibilitet. Vår arkitekt har vridit och vänt på skisserna och i förväg planerat för hur en fyra kan bli en femma och en trea ändras till en stor luftig tvåa. De flesta lägenheter har balkong och sikt åt minst två väderstreck.

Högst upp i det ena av de två husen finns två stora lägenheter med rundgångsbalkong. Du kan kliva ut åt norr, promenera längs kortsidan av huset och landa på södersidan med en fantastisk utsikt. Nästan för bra för att vara sant.

Det fina läget med närhet till naturområden, kommunikationer och service ger ideala förutsättningar för ett trivsamt bostadsområde. På ett kort promenad- eller cykelavstånd finns rekreation i alla dess former: bollplaner, rackethallar, ridbanor och båtklubb för att nämna några av möjligheterna.

Välkommen till Viggby Ängar.

arosbostad-viggby-interview
arosbostad-viggby-kitchen-1×1

Ljusa och flexibla lägenheter med fantastisk utsikt

Det finns det inga standardlägenheter i Viggby Ängar, utan det är en mångfald av bostäder med stor variation. Den minsta lägenheten är 46 kvm och den största 132 kvm, från 2 till 5 rum och kök. Lägenheterna är förberedda för att kunna förändras i takt med att livet ändras.

Genom att sätta upp eller ta ned en vägg bildas större utrymmen eller tillskapas nya rum. Ambitionen har varit att skapa ljusa och funktionella lägenheter med fina siktlinjer inom bostaden och utblick mot naturen. Många av lägenheterna har genomgående planlösning med fönster åt flera väderstreck, vilket gör att ljusinsläppet under dagen maximeras.

Större lägenheter delas in i en privat sovrumsdel och en del för umgänge med vardagsrum och kök. Flera av de större lägenheterna har extra generösa utrymmen i hallen så att det finns plats för en barnvagn, cykel eller extra förvaring. Små lägenheter känns större genom bra förvaring, ljusinsläpp och utsikt.

Uteplats, balkong eller takterrass?

Nästan alla lägenheter egen balkong eller terrass och öppen utsikt över gården eller ned mot vattnet. Eller båda delar.

Högst upp i det södra huset finns två lägenheter med extra allt. Här har du tre eller fyra sovrum och generöst kök och allrum åt söder.

Det bästa av allt är balkongen som löper längs med hela lägenheten, från norrsidan mot gården och vidare runt kortsidan till fullt söderläge.

arosbostad-viggby-bedroom-1×1

Form och funktion – hand i hand

Enkelhet, tidlöshet, kvalitet och funktion är begrepp som förknippas med skandinavisk design. Det är också temat för den fasta inredningen i våra bostäder.

Vi har lagt mycket tid och omsorg på att välja material och färger som håller för ett aktivt liv, och som fortsätter vara vackra över tid, där den naturliga färgskalan dessutom ger en lugn bakgrund till den personliga inredningen.

arosbostad-viggby-interior1-16×9
arosbostad-viggby-interior2-16×9
arosbostad-viggby-interior3-16×9
arosbostad-viggby-area-3×4

Varierad bebyggelse runt en grön gård

Mellan den första och andra etappen bildas en skyddad gård med mycket grön växtlighet och platser för lek eller möten mellan grannar.

Balkongerna vetter in mot den skyddade gården eller ned mot utsikten i söder. Entréerna är ljusa och välkomnande, för att det ska kännas tryggt och skönt att komma hem.

Efter en tur till stallet eller badplatsen ställer du cykeln vid entrén eller rullar in den i cykelrummet inomhus. Har du varit på en längre utflykt med bil kan du nyttja garaget eller markparkeringen utanför området. Det finns även gemensamt barnvagnsförråd samt enskilda externa förråd till varje lägenhet. Perfekt för att förvara pulkan eller skidorna på sommaren.

Ta parkstråket ned till Stora Värtan

Viggby Ängar är beläget på sjösidan i västra delan av Viggbyholm. I direkt anslutning till bostadsområdet finns naturområden med ängar och skogsdungar.

Närheten till naturen tas tillvara genom att samtliga lägenheter har utsikt mot intilliggande skogsparti, den lummiga gården eller mot ängarna som leder ner mot vattnet.

Om man går ner mot vattnet passerar man parkstråk vid dammarna, fotbollsplaner och en ridskola för att slutligen komma till Viggbyholms Båtklubb. Längs med Stora Värtan finns trevliga promenadstråk åt både norr och söder. För den som föredrar att träna inomhus finns både gym och anläggning för racketsport i närheten.

Viggby Ängar erbjuder direkt närhet till flera matbutiker och skolor från låg- till högstadium återfinns inom 5-10 minuters promenad. Området är lättillgängligt med både bil från E18 och allmänna kommunikationer i form av flertalet busslinjer och Roslagsbanans station Viggbyholm.

Det finns gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till bostäderna, fördelade på garage under jord och parkering ovan mark. En stor del av parkeringsplatserna är förberedda för laddning av elbilar.

arosbostad-viggby-horse-3×4
arosbostad-orminge-broker-1×1

Kontakta våra mäklare för mer information eller frågor

Iréne Hildebrandt
Individa Fastighetsmäkleri
070 – 855 03 11
irene@individafast.se

Malin Röjås
Individa Fastighetsmäkleri
070 – 600 73 63
malin@individafast.se

Alla bilder är visualiseringar (avvikelser kan förekomma).