• Adress Östhammarsgatan 70-72, Gärdet
  • Bostäder ca 115
  • Projekt färdigställt 2020
  • Arkitekt Axeloth

Ett tillskott till Gärdets arkitekturskatt

Gärdet är en speciell plats. Kanske är det närheten till både naturen och staden som gör det – majestätiska grönområden kombinerade med klassiskt funktionell arkitektur. För Tegeludden har Arkitektbyrån Axeloth hittat harmonin mellan de gamla funkishusen och de omkringliggande nybyggnationernas olika karaktärer. Resultatet är ett modernt och funktionellt boende som välkomnar allt från förstagångsköparen till den moderna barnfamiljen.

Fasaden i danskt tegel bjuder på en detaljrikedom med sina svepande skiftningar. Teglet följer med in i de rymliga entréerna och möter där ljusare material i vit terazzo. Handtagen till dörrar och trappräcken är klädda i gediget läder från Tärnsjö Garveri tidlöst och exklusivt i en genomtänkt balans. Redan i trapphuset kan du känna dig som hemma.

“Det drivande i projektet har varit att hitta yteffektiva lösningar och ta fram ett varierande utbud av lägenheter. Många av kvalitéerna är inspirerade av funktionalismens omhändertagande och välkomnande inslag: de ljusa entréerna, balkongerna med väderskyddade hörn och burspråken som skapar rum-i-rum-känslan.”

Maria Axelsson, Axeloth Arkitekter