• Adress Värtavägen / Furusundsgatan, Gärdet
  • Bostäder ca 130
  • Planerad Säljstart Försäljning pågår
  • Arkitekt Semrén Månsson

Ordonnansen V — Ta höjd för nästa kapitel

På en av Gärdets bästa adresser, i korsningen Furusundsgatan/ Värtavägen, planerar vi för ett framåtsträvande projekt tillsammans med arkitekterna Semrén Månsson. Ordonnansen V är ett samtida bidrag till stadsbilden, som både gestaltar Gärdets luftiga funktionalism och en nutida internationell arkitektur. Huset karaktäriseras av uppbrutna volymer på 4 till 12 våningar, stora balkonger, terrasser och en öppen inblick till den gröna innergården för att skapa en levande gatumiljö. Härifrån har du direkt tillgång till Djurgårdens grönska och kommunikationer.

Husen — Mot nya höjder

De två husen rymmer cirka 130 lägenheter i olika storlekar, fördelade på 4 till 12 våningar med stora balkonger och terrasser. Fasaden i ljusgrå puts ger de resliga byggnaderna ett luftigt intryck, med både en grov och slät struktur som skapar harmoniska skuggspel i olika typer av ljus. Arkitektbyrån Semrén & Månsson som ritat husen, kallar det för de små gesternas arkitektur – enkla men raffinerade detaljer som skapar en omhändertagen känsla: träbeklädda detaljer, burspråk och indragna dörrar.

Genom portikerna får du en inblick till den gröna innergården och vid Furusundsgatans entré möts de två huskropparna på samma nivå. Breda trappavsatser tar dig ner till det öppna grönskande gårdsrummet som inbjuder till lek och avkoppling, där slingrande klätterväxter, blommande träd, bärbuskar och vintergröna växter gör gården till ett levande utomhusrum året om.

Försäljning pågår

Till projektets hemsida