Ordonnansen V Gärdet
Ordonnansen V Gärdet
  • Adress Furusundsgatan/Värtavägen
  • Bostäder 116
  • Försäljning Ansvarig mäklare
    Individa fastighetsmäkleri
  • Arkitekt Semrén Månsson

Stilrena bostäder med storslagna vyer

På en av Gärdets bästa adresser uppför vi nya bostäder med ett urbant och stilrent uttryck. Ordonnansen V består av två huskroppar med totalt 116 lägenheter i olika storlekar. Här finns allt från trevliga 1:or till rymliga 6:or, varav de flesta har tillgång till balkong eller uteplats. Lägenheterna på de översta våningsplanen har terrasser med en fantastisk utsikt över Gärdet och in mot Stockholm.

Kontakta vår mäklare vid frågor:
Iréne Hildebrandt
Mobil: 0708-55 03 11
irene@individafast.se

 

Tanken bakom planlösningarna är att skapa öppna umgängesytor i kök och vardagsrum, och låta sovrummen bli en mer privat sfär. Materialen och färgskalan för den fasta inredningen är valda för att skapa en vilsam miljö, till vilken du kan addera din personliga stil.

Fönster med låg bröstning, samt glasdörrar mot balkonger och terrasser, ger stora ljusinsläpp och en härlig utsikt. En rejält tilltagen takhöjd, på vissa ställen upp mot 2,90 meter, hjälper till att skapa ytterligare rymd i bostäderna.

Ett ljust boende med tidlösa materialval

Väggarna är i grundutförandet målade i en varm ljusgrå nyans och fönstren ramas in av en gråbrun kulör samt fönsterbänkar i grå kalksten. Det går även att välja ett alternativ med vitmålade väggar.  

Tak, dörrar, socklar och lister är vitmålade för att addera till lägenheternas ljusa uttryck. Det avskalade intrycket mjukas upp av ljusa, mattlackade ekgolv i borstad enstavsparkett.

Vi använder oss av Byggvarubedömningen för att säkerställa att våra materialval inte bara är vackra, utan även bra ur ett hållbarhetsperspektiv. 

Kök med gott om plats för både umgänge och förvaring

Köken är planerade med praktiska arbetsytor och smarta förvaringslösningar. Samtliga kök har släta luckor från Vedum i samma nyans som väggarna, vilket i grundutförandet är en varm ljusgrå kulör.

Bänk- och högskåp har rostfria beslag. Väggskåpen i köken öppnas med push-funktion och lådorna har dämpad stängning. Vitvarorna är så långt det är möjligt integrerade i inredningen.

I de större lägenheterna är den stora köksön en central del, där gästerna kan ta del i matlagningen. Den fungerar självklart lika bra till läxläsning eller bakning med familjen.

Bänkar och stänkskivor är utförda i en vacker beige kvartskomposit, vilket ger känslan av naturmaterial men är tåligare mot slitage än en stenskiva. 

Samtliga blandare och detaljer är i grundutförandet i krom. Möjlighet finns att i stället välja svarta blandare och detaljer.

Badrum med harmonisk färgsättning

Även badrummen går i harmoniska färger med ljusgrå granitkeramik på golvet och på väggarna vid dusch och badkar. All rördragning är dold i väggarna, vilka är målade i en ljust grå kulör.

Ovanför den vita kommoden och tvättstället sitter en vägghängd spegel med infälld belysning. Där det finns badkar så är detta inbyggt i samma granitkeramik som på golvet och avskilt med en duschvägg i glas.

Beroende på storlek så har vissa lägenheter separata rum för tvätt medan andra har tvättfaciliteter i badrummet. I vissa badrum finns en kombimaskin och i andra är tvättmaskin och torktumlare placerade bredvid varandra, då med en bänkskiva i granitkeramik ovanpå.

Bo på Gärdet - en grön oas mitt i stan

Gärdet har en speciell plats i Stockholms hjärta med sina lummiga grönområden och klassiska funkisbyggnader. En promenad längs vattnet tar dig till Djurgårdens picknickvänliga utflyktsmål, och fortsätter du till Gärdets ostligaste spets möts du av en slående utsikt över Fjäderholmarna och Lilla Värtan.

En stor del av stadens kulturella utbud finns i närheten med museer, konsthallar och konsertlokaler. För den som flyttar till Gärdet med barn finns flera förskolor, grundskolor och lekfulla parkmiljöer i närheten.

Lokalt på Gärdet finns många trevliga caféer, bagerier och restauranger och nya ställen poppar upp hela tiden. Väljer du att äta hemma finns mataffären strax intill och vill du ha bekväm shopping under tak, ligger Fältöversten på promenadavstånd.

Alla vägar bär till och från Gärdet: Tunnelbana och buss tar dig snabbt ner till city och vill du hellre ta genvägen ut från staden, utan att behöva passera innerstadens bilköer, ligger Norra Länken några kvarter bort.

De små gesternas arkitektur – enkla men raffinerade detaljer

Mellan husen finns en öppen gård som nås genom portaler från Värtavägen eller via en trappa från Furusundsgatan. Klätterväxter, blommande träd, bärbuskar och vintergröna växter gör gården till ett levande utomhusrum året om.

Växtligheten finns faktiskt även uppe på taket, i form av sedumväxter som underlättar omhändertagande av dagvatten samtidigt som de bidrar till en renare luft och gynnar den biologiska mångfalden i staden. 

På taket till Ordonnansen V placeras en solcellsanläggning. Den kommer att producera solenergi motsvarande en miljon uppladdningar av mobiltelefoner.

Ett samtida bidrag till Gärdets arkitekturskatt

Ordonnansen V, som är ritat av Semrén & Månsson Arkitekter, består av 116 lägenheter som är fördelade på två hus i korsningen Värtavägen och Furusundsgatan.

Fasaden i ljusgrå puts ger byggnaderna ett luftigt intryck, med både en grov och slät struktur som skapar skuggspel i olika typer av ljus. Detaljer som träbeklädnad, burspråk och indragna dörrar visar en omsorg om arkitekturen.

Husen är varierade i höjd, från 5 till 12 våningar, vilket ger liv åt byggnaderna och möjlighet till många privata lägen för terrasser och balkonger. I källarplan finns ett lättillgängligt garage och det stora cykelrummet har plats för hela familjens cyklar.

 

Modell och planritningar

Modellen nedan visar placeringen av de två byggnader som utgör Ordonnansen V. Här kan du kika in på gården, få en närbild över fasaden eller få en känsla av balkongernas läge. Direkt nedanför är vår bostadsväljare. Här kan du se vilka lägenheter som finns lediga för försäljning samt se priser och ladda ner planlösningar. Hör gärna av dig till någon av våra mäklare om du har några funderingar – kontaktuppgifter finns längst ned på sidan.

Ordonnansen V

Kontakta gärna våra mäklare vid frågor:

Individa fastighetsmäkleri

Iréne Hildebrandt
Mobil: 0708-55 03 11
irene@individafast.se

Malin Röjås
Mobil: 070-600 73 63
malin@individafast.se

Bilderna som visas är renderingar, d.v.s. datoranimerade bilder. De färdiga bostäderna kan ha vissa avvikelser, även om ambitionen är att renderingarna ska spegla den kommande verkligheten.

Anmäl ditt intresse för mer information