O2 Orminge etapp 2

Nacka

arosbostad_o2-orminge_cover_landscape
arosbostad_o2-orminge_cover_portrait
  • AdressEdövägen, Orminge
  • ArkitektDinell Johansson
  • BostäderCa 260 st
  • Planerad inflyttKvartal 2 2021

Låt livet ta plats

På en hög höjd strax intill ett grönområde nära Orminge centrum i Saltsjö-Boo planerar Aros Bostad för omkring 260 bostäder. Ett hemtrevligt kvarter med flervåningshus i svenskt trä och endast 20 minuter från Stockholms innerstad.

Det nya bostadskvarteret O2 Orminge är sprunget ur tanken på trivsel, gemenskap och kvalitet. Det innebär välplanerade boenden, stora balkonger och familjevänliga gårdar mellan husen som erbjuder utrymmen för aktivitet och umgänge. Här finns allt från smarta 1:or till större 4:or.

Husen och kvarteret ritas av det välrenommerade arkitektkontoret DinellJohansson och uppförs av den kunniga byggpartnern Lindbäck.

arosbostad-orminge-aerial-overview-4×3
arosbostad-orminge-livingroom-16×9
arosbostad-orminge-livingroom-grey
arosbostad-orminge-bedroom-16×9
arosbostad-orminge-kitchendetail-16×9
arosbostad-orminge-collage-3×4

Ljusa lägenheter med klassiska material

De ljusa lägenheterna i O2 Orminge karaktäriseras av genomtänkt enkelhet och ett stilrent utförande. Klassiska material är valda för sin hållbarhet och beständighet liksom för att kunna åldras och bli vackrare med tiden.

Planlösningarna är utformade så att sociala umgängesytor som vardagsrum och kök ska vara generösa, trivsamma och välkomnande. Kök och vardagsrum är orienterade till hushörnen med direkt utgång till balkongerna. De glasade hörnen för in dagsljuset och bjuder på fri utsikt mot gårdar och grönska.

Maximerat ljusinsläpp från balkonger och terasser

Balkongerna är väl tilltagna och delvis saxade över hörnen, allt för att maximera ljusinsläppet och öppna upp uterummet mot grönska, fri sikt och den befriande känslan av den höga himlen utanför.

Bostäderna på de översta våningarna avslutas med en långsträckt och indragen takterrass. Den långa terrassen vetter mot sydväst med eftermiddags- och kvällssol.

Takterrasser liksom övriga balkonger är i trä, med trägolv och träpanel på väggarna, vilket skapar en ombonad känsla och förstärker intrycket av ett extra rum. Både terrasser och balkonger är försedda med klädda metallräcken vilket bidrar till det genomarbetade intrycket och känslan av gediget säkerhetstänk.

arosbostad-orminge-terrace-16×9
arosbostad-orminge-forest-16×9

En plats att känna sig hemma på

Hemtrevliga O2 Orminge ligger i Nacka kommun i delen Saltsjö-Boo ungefär en och en halv mil utanför Stockholm. Orminge som delas in i Västra respektive Östra Orminge är egentligen en stor ö.

Närheten till det blå och glittrande vattnet är påtaglig med både gång- och cykelavstånd till magnifika Skurusundet och båtlivet i Saltsjön, men också genom tillgång till ett stort antal rena bad- och fiskevänliga sjöar som ligger alldeles in på knuten.

Förutom grönskande och vattennära natur är Orminge också omtalat för sitt rika kultur- och föreningsliv. Ormingeandan är ett välkänt och positivt laddat begrepp som präglas av gemenskap, grannsämja och trivsel. Orminge centrum som är det kommersiella navet i området är alldeles lagom stort.

arosbostad-orminge-beach-3×4
arosbostad-orminge-beach-1×1

Välplanerat och Hållbart

Det finns många fördelar med att bygga i trä. Till att börja med är trä en del i naturens kretslopp. Virket innehåller heller inga tillsatser eller gifter. Trä är också ett ljudabsorberande material, varför oljud och skrammel dämpas, vilket ytterligare bidrar till en harmonisk boendemiljö.

De gedigna och hållbara husen i O2 Orminge byggs av gran och furu av familjeföretaget Lindbäcks. Virket kommer från Norrbottens djupa skogar. Lindbäcks är specialiserade på miljövänligt byggda bostadshus med konstruktioner gjorda helt och hållet av trä med målet att vara hemtrevliga och hålla för generationer. Att det handlar om kvalitetsboende är en självklar utgångspunkt, liksom bra och godkända material och genomtänkta planlösningar.

arosbostad-orminge-collage-house-4×3
arosbostad-orminge-house-details-1×1

Mer om husen

Alla hus har samma mått och varierar från fyra till sju våningar.

Fasaderna i vacker träpanel skiftar i tre olika värmebehandlande kulörer, en tränaturell utan behandling, en som går i grått och en med skogsbrun nyans. Fönster och träpartier målas i en ljusgrön kulör som kontrasterar vackert mot träets olika nyanser.

Genom att studera solens gång och anpassa byggnadernas höjd skapas så ljusa och användbara gårdsrum som möjligt. De olika husen är utplacerade med tydlig eftertanke, att likna vid ett schackbräde, där varannan ruta är välplanerat hus och varannan ruta bereder plats för en skyddad, grön och syrerik gård. O2 Orminge i ett nötskal!