Milstena Skarpäng
Milstena Skarpäng
 • Adress Skarpäng, Täby
 • Bostäder 69 radhus
 • Försäljning Ansvarig mäklare:
  Individa fastighetsmäkleri

Milstena - ett nytt område med trivsamma radhus och gemensam pool

I Skarpäng, Täby bygger vi 69 nya välplanerade radhus i bostadsrättsform. Läget erbjuder goda kommunikationer och närhet till grönområden och Rösjöbadet. Radhusen, som är ritade av arkitektbyrån DinellJohansson, utförs i olika storlekar och med varierat utseende.

Det nya bostadsområdet är planerat för att vara grönt och trivsamt, med lugna gator och en gemensam pool som träffpunkt för de boende i kvarteret. Området har goda kommunikationer och strax intill finns väletablerade bostadsområden med radhus, villabebyggelse, skolor och service. De första bostäderna i Milstena kommer att vara klara för inflyttning till sommaren 2021.

Kontakta vår mäklare vid frågor:
Iréne Hildebrandt
Mobil: 0708-55 03 11
irene@individafast.se

Smarta planlösningar som ger plats för både umgänge och avskildhet

Arkitekten har lagt stor vikt vid radhusens planlösningar. Entréplanet är husets sociala del med öppna rumslösningar. Köket ligger centralt på entréplanet, som husets hjärta, med väl tilltagna arbetsytor och en generös köksbänk som är öppen mot trappan och vardagsrummet. Det andra planet blir mer privat med sovrum, badrum och tvätt.

Färgerna på väggar, golv och snickerier går i ljusa och naturliga toner, vilket bildar en lugn bas för personlig inredning. Fönsterbänkarna är av grå kalksten fångar som bryter av mot de vitmålade träsnickerierna. Det enstaviga trägolvet har ytskikt av ek och är utvalt för sin långa livslängd. Trägolvet är genomgående i hela huset och binds samman av trätrappor i ek mellan våningsplanen.

Variation i storlek och exteriör ger en levande arkitektur

Husen i Milstena är ritade i olika storlekar, för att passa olika familjekonstellationers behov, plånbok och önskemål. Bostäderna som ligger i områdets ytterkant har fasader i helstenstegel, medan de inre husen har fasader i trä, vilket ger variation och ett lite mjukare intryck mot områdets mitt. Eftersom det endast finns en infart till området så skapas ett lugnt kvarter utan genomfartstrafik.

Vi använder material som är sunda för dem som ska bo i husen och som samtidigt åldras vackert över tid. För att skapa ett levande område så använder vi oss av variationer i utseende, färg och form. Alla bostäder har tillgång till egen terrass eller uteplats, de allra flesta med härlig kvällssol.

"Ta de första simtagen med armpuffarna på eller ett kvällsdopp efter en lång arbetsdag."

Ett grönt och trivsamt område

Arkitekten DinellJohanssons vision var att skapa en bykänsla, ett område med en tydlig gemenskap där livet mellan husen är lika viktigt som livet inomhus. En lugn småskalig gata där barn kan leka och skaffa sig kompisar i grannhusen. Trädgårdspåtande som ger möjlighet till att på ett avslappnat sätt se och lära känna sina grannar. Precis som i en liten by så är närheten viktig. 

Milstena planeras för att bli ett grönt område där de boende ska kunna få både umgänge och avskildhet. Området ramas in av vintergröna ligusterhäckar mot Täbyvägen och Fjätursvägen, samt en uppvuxen oxelallé mot delar av Blockhusvägen. Radhuslängorna omgärdas av meterhöga avenbokshäckar. Varje tomt är avgränsad med plank vid uteplatser och måbärshäckar mot gräsmattorna.

Den gemensamma poolen vid områdets entré kommer att bli en naturlig samlingspunkt för de boende i Milstena. Poolen, som omgärdas av gräsytor och trätrall, är avskild från kvartersgatan med både häck och staket med låsbar grind.

 

 

 

Kommunikation och service

 • Inom 1 – 15 minuters promenad finns tre olika busslinjer
 • Vid Danderyds sjukhus kan du byta till tunnelbanans röda linje
 • Vid Täby C kan du åka vidare med Roslagsbanan
 • Ica Nära Rösjöhallen ligger endast 1 km bort
 • Både Willys och Lidl nås på några minuter med bil
 • Täby centrum nås på 6 min med bil
 • Arninge centrum nås på 12 min med bil
 • Mörby centrum nås på 16 min med bil
 • Flertalet förskolor och grundskolor inom promenadavstånd

Säkerställ att du får löpande information om Milstena:

Kontakta gärna våra mäklare vid frågor:

Individa fastighetsmäkleri

Iréne Hildebrandt
Mobil: 0708-55 03 11
irene@individafast.se

Bilderna som visas är renderingar, d.v.s. datoranimerade bilder. De färdiga bostäderna kan ha vissa avvikelser, även om ambitionen är att renderingarna ska spegla den kommande verkligheten.