Ektorpsbacken

Nacka

EKtorp exteriör 3
arosbostad_ektorpsparken_cover_portrait
  • AdressÖstra Gräsvägen, Ektorp
  • ArkitektDinell Johansson
  • Bostäder52 lägenheter
  • Projekt färdigställt2023
  • FörsäljningFörsäljning pågår

Samtliga bostäder om 4-5 rum och kök sålda, endast ett fåtal 3 rok kvar till salu.

arosbostad-viggby-area-3×4

I villakvarteret mitt bland ekarna

Ta frukostbrickan i handen och på nakna fötter kliv ut på din rymliga balkong, sätt dig bekvämt i vilstolen och njut av lugnet under ekarna. Andas ut en liten stund och samla kraft inför dagen. Bilen kan du om du önskar lämna i garaget för att ta cykeln eller bussen till jobbet.

Placeringen i Ektorps villakvarter med skola och förskola runt hörnet gör det smidigt för dig med barn. Om du gillar utomhusaktiviteter så finns både Skuruparken och Nyckelvikens naturreservat på promenadavstånd och bastusjön så nära att du snudd på kan gå dit i din badrock.

Med andra ord – i Ektorpsbacken är allt på lagom avstånd för att du ska kunna leva det sköna livet.

Här finns en genomtänkt bostad för alla, oavsett hur din familjekonstellation ser ut, rymliga lägenheter om 5 rok till yteffektiva 1:or. Det gemensamma för dem är att de ritats fram med stort engagemang och dig som skall bo här framför ögonen. Målbilden för vår duktiga arkitekt, Morten Johansson, har varit att skapa bostäder med god balans mellan form och funktion – hem som ger det bästa förutsättningar för ett trivsamt liv i harmoni.

arosbostad_ektorpsparken_exterior-2_landscape
arosbostad_ektorpsparken_vardagsrum_landscape

Köpprocess

Nedan följer information om hur det går till att köpa en bostad i Ektorpsbacken. Här beskrivs också kort vad som kommer att hända från avtalstecknande till tiden efter att du flyttat in i ditt nya hem.

Köpproccesen som PDF

Trygghetspaket som PDF


Bokningsavtal

När du har hittat din blivande bostad så tecknas inledningsvis ett bokningsavtal. Bokningsavtalet innebär att en specifik lägenhet blir bokad för din räkning, en bokningsavgift om 30 000 kr erläggs och fungerar som en delbetalning av köpeskillingen. Bokningsavtalet är inte bindande. Byggherren är heller inte bunden att upplåta eller färdigställa bostaden och förändring i utformning och prissättning kan förekomma.

Skulle Aros Bostadsutveckling av någon anledning inte starta projektet så återbetalas hela bokningsavgiften. Väljer du att häva bokningsavtalet så återbetalar Aros Bostadsutveckling 20 000 kr av din erlagda bokningsavgift, 10 000 kr behålls för att täcka administrativa kostnader.


Förhandsavtal

Ett förhandsavtal kommer att tecknas när föreningen har erhållit tillstånd att ta emot förskott, vilket är ett juridiskt bindande avtal. Vid undertecknandet av förhandsavtalet finns en intygsgiven kostnadskalkyl. Förskottet är 100 000 kr (ev. inbetald bokningsavgift om 30 000 kr tillgodoräknas) och fungerar som en delbetalning på köpeskillingen för lägenheten.


Upplåtelseavtal

Ett upplåtelseavtal kommer att tecknas när bostadsrättsföreningens ekonomiska plan har registrerats hos Bolagsverket. En dellikvid erläggs vid detta tillfälle som räknas av från köpeskillingen. Dellikviden är 10% av köpeskillingen (tidigare inbetalt förskott om 100 000 kr räknas av vid detta tillfälle).


Tillträdestider

De tider vi kommunicerar i avtal och säljmaterial är preliminära intill tre månader innan tillträde då definitiv dag meddelas.


Besiktning

Innan du flyttar in i din bostad utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman där du bjuds in att närvara. Detta för att kontrollera att bostaden är i det skick som du har rätt att förvänta dig att den ska vara


Tillträde

I god tid innan tillträdet kommer du att få betalningsanvisningar för den resterande delen av köpeskillingen. Innan nycklarna till din nya bostad delas ut ska verifikation på att hela köpeskillingen är erlagd visas. För att tillträdet och din flytt ska gå så smidigt som möjligt kommer du att tilldelas en inflyttnings- och hisstid. Vid tillträdet behöver du ha tecknat en egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.


Överlämnande av Bostadsrättföreningen

Aros Bostad sätter samman den första styrelsen i bostadsrättsföreningen, en så kallad interimsstyrelse. Denna styrelse förvaltar föreningens intressen i upp till ett år efter godkänd slutbesiktning av fastigheten. Därefter kallas du till en ordinarie stämma där en ny styrelse bestående av föreningens medlemmar röstas fram av alla boende. Denna styrelse driver sedan verksamheten vidare.


Garantibesiktning

Två år efter att du flyttat in utförs en garantibesiktning. Vid besiktningen kontrolleras om det har framträtt fel under tiden mellan slut- och garantibesiktningen. Eventuella fel åtgärdas snarast möjligt utan kostnad för dig. Besiktningsmannen är givetvis oberoende och certifierad.

arosbostad_ektorpsparken_balkong_portrait
arosbostad_ektorpsparken_balkong_landscape

Med balkongen i trädkronorna

Ektorpsbacken utgörs av ett trähus med bostäder i fyra våningar, där arkitekturen har inspirerats av den småskaliga bebyggelsen i närområdet. De första tre våningsplanen har längsgående kungsbalkonger, som för vissa lägenheter sträcker sig över tre rum.

Den översta våningen är en vindsvåning med takkupor, vilket anspelar på den villaarkitektur från äldre bostäder som man kan se runt om i de närliggande kvarteren. Vid placeringen av huset har man tagit stor hänsyn till att bevara de vackra gamla ekarna.

“Vem vill inte bo i ett trähus bland ekar”, säger Morten. “Att praktiskt taget ha sin balkong ute i trädkronorna ger en väldig boendekvalitet. Gamla traditionella gårdar och bostadshus planerades alltid med hänsyn till det närliggande ekosystemet. Det är lite på det sättet som vi har tänkt när vi har ritat Ektorpsbacken.”

Köket, bostadens hjärta

Ett kök skall kunna fungera på så många olika sätt – våra kök gör det.

Med varsam hand har materialen valts för att ge en lugn och varm fond till dina aktiviteter. Hållbara och tåliga material som ser snygga ut även efter lång tids användning.

Luckor och snickerier är i en ljus gråbeige nyans och den vackra skivan i stenkomposit tål både rödvinsfläckar och första teckningen med tuschpennor.

arosbostad_ektorpsparken_kok_sq
arosbostad_ektorpsparken_kok_landscape
arosbostad_ektorpsparken_sovrum_sq
arosbostad_ektorpsparken_sovrum_landscape

En bostad är mer än fyra väggar

Den varma och naturliga färgpaletten i kombination med organiska material ger en känsla av lugn. Begreppet ”sova som en stock” får således en ytterligare dimension.”

Vi använder oss så långt det är möjligt av organiska material och en naturlig färgskala i bostädernas inredning. Alla material är avstämda mot Byggvarubedömningen för att garantera att det inte bara är vackra, utan även sunda val. Golven i alla sov- och sällskapsrum är av vitpigmenterad ek och träsnickerierna är målade i ljusa, varma toner.

Form och funktion – hand i hand

Enkelhet, tidlöshet, kvalitet och funktion är begrepp som förknippas med skandinavisk design. Det är också temat för den fasta inredningen i våra bostäder.

Vi har lagt mycket tid och omsorg på att välja material och färger som håller för ett aktivt liv, och som fortsätter vara vackra över tid. Ett hem ska tåla generationers användning, från morfars bullbak på köksbänken till barnens leriga stövlar i hallen.

Vår fasta inredning går i en gråbeige ton med rostfria knoppar och blandare.

Hämta materialspecifikation

arosbostad-montage-chrome
arosbostad-orminge-broker-1×1

Kontakta våra mäklare för mer information eller frågor

Skandiamäklarna

Carina Norrbom
Reg. Fastighetsmäklare
Mob: 070-999 00 80
carina.norrbom@skandiamaklarna.se