carina.norrbom@skandiamaklarna.se
Ektorpsbacken
Om projektet
Ektorpsbacken
  • Adress Östra Gräsvägen, Ektorp, Nacka
  • Bostäder 52
  • Försäljning Försäljning pågår
  • Projekt färdigställt 2023
  • Arkitekt Dinell Johansson

I villakvarteret mitt bland ekarna

Ta frukostbrickan i handen och på nakna fötter kliv ut på din rymliga balkong, sätt dig bekvämt i vilstolen och njut av lugnet under ekarna. Andas ut en liten stund och samla kraft inför dagen. Bilen kan du om du önskar lämna i garaget för att ta cykeln eller bussen till jobbet. Placeringen i Ektorps villakvarter med skola och förskola runt hörnet gör det smidigt för dig med barn. Om du gillar utomhusaktiviteter så finns både Skuruparken och Nyckelvikens naturreservat på promenadavstånd och bastusjön så nära att du snudd på kan gå dit i din badrock.

Med andra ord – i Ektorpsbacken är allt på lagom avstånd för att du ska kunna leva det sköna livet.

Här finns en genomtänkt bostad för alla, oavsett hur din familjekonstellation ser ut, rymliga lägenheter om 5 rok till yteffektiva 1:or. Det gemensamma för dem är att de ritats fram med stort engagemang och dig som skall bo här framför ögonen. Målbilden för vår duktiga arkitekt, Morten Johansson, har varit att skapa bostäder med god balans mellan form och funktion – hem som ger det bästa förutsättningar för ett trivsamt liv i harmoni.

Gör en intresseanmälan idag.

 

Köpprocessen Bostäder och priser
Om bostäderna

Med balkongen i trädkronorna

Ektorpsbacken utgörs av ett trähus med bostäder i fyra våningar, där arkitekturen har inspirerats av den småskaliga bebyggelsen i närområdet. De första tre våningsplanen har längsgående kungsbalkonger, som för vissa lägenheter sträcker sig över tre rum.  

Den översta våningen är en vindsvåning med takkupor, vilket anspelar på den villaarkitektur från äldre bostäder som man kan se runt om i de närliggande kvarteren. Vid placeringen av huset har man tagit stor hänsyn till att bevara de vackra gamla ekarna.   

“Vem vill inte bo i ett trähus bland ekar”, säger Morten. “Att praktiskt taget ha sin balkong ute i trädkronorna ger en väldig boendekvalitet. Gamla traditionella gårdar och bostadshus planerades alltid med hänsyn till det närliggande ekosystemet. Det är lite på det sättet som vi har tänkt när vi har ritat Ektorpsbacken.” 

Köket - bostadens hjärta

Ett kök skall kunna fungera på så många olika sätt – våra kök gör det. 

Med varsam hand har materialen valts för att ge en lugn och varm fond till dina aktiviteter. Hållbara och tåliga material som ser snygga ut även efter lång tids användning.  

Luckor och snickerier är i en ljus gråbeige nyans och den vackra skivan i stenkomposit tål både rödvinsfläckar och första teckningen med tuschpennor. Luckorna finns som tillval i vitt och det går även att få svarta blandare och knoppar i stället för  rostfritt utförande  

En bostad är mer än fyra väggar

Den varma och naturliga färgpaletten i kombination med organiska material ger en känsla av lugn. Begreppet ”sova som en stock” får således en ytterligare dimension.” 

Vi använder oss så långt det är möjligt av organiska material och en naturlig färgskala i bostädernas inredning. Alla material är avstämda mot Byggvarubedömningen för att garantera att det inte bara är vackra, utan även sunda val. Golven i alla sov- och sällskapsrum är av vitpigmenterad ek och träsnickerierna är målade i ljusa, varma toner

Design och funktion – hand i hand

Enkelhet, tidlöshet, kvalitet och funktion är begrepp som förknippas med skandinavisk design. Det är också temat för den fasta inredningen i våra bostäder. 

Vi har lagt mycket tid och omsorg på att välja material och färger som håller för ett aktivt liv, och som fortsätter vara vackra över tid. Ett hem ska tåla generationers användning, från morfars bullbak på köksbänken till barnens leriga stövlar i hallen. 

Vår fasta inredningen går i en gråbeige ton med möjlighet att istället välja vitt. För de rostfria blandarna och knopparna kan du välja svart alternativ.  

Karta
Kontakt

Kontakta gärna vår mäklare för mer information

Carina Norrbom, Skandiamäklarna

070-999 00 80

carina.norrbom@skandiamaklarna.se