Vackra och gedigna materialval

Inredningen går i lugna kulörer såsom varmvita väggar och snickerier. Samtliga golv är trägolv i vitpigmenterad ek, förutom golven i hall, tvätt- och badrum som består av en ljus gråbeige granitkeramik. Materialen har en genomgående lång livslängd, vilket gör att de kommer åldras vackert.

Fönsterbänkarna är i gråbrun kalksten och köksbänkarna är tillverkade av vacker gråmelerad sten i form av slipad kvartskomposit. Krom är en detalj som återfinns på dörrtrycken både inne och ute, liksom på diskho- och tvättställens olika blandare.

Rymligt och funktionellt kök med altandörr mot uteplats

Det rymliga köket är avskilt från det öppna mat- och vardagsrummet genom en köksö med finslipad gråmelerad kvartskomposit. Alla kökssnickerier har släta luckor och täcksidor i varmvit kulör. Luckorna till bänk- och högskåpen har rostfria knoppar och dämpad stängning.

Spisen har induktionshäll med facettslipad kant och fläkten är dold i ett av överskåpen. Samtliga vitvaror (Siemens/Bosch) samt micro är integrerade i inredningen. Infällda spottar ger bra belysning ovanför arbetsbänken i köket. En glasad altandörr släpper in mycket dagsljus i köket och ger snabb access till ekbacken utanför.

Smart planlösning med privata plan och stora umgängesytor

En trappa upp från kök, mat- och vardagsrum är en privat avdelning med fyra fullstora sovrum. Från ett av sovrummen på andra våningen når man en terrass som vetter mot skogsbacken på baksidan av huset.

På det översta våningsplanet återfinns ett stort, ljust allrum med utsikt åt flera väderstreck och med utgång till den den 32 kvm stora avskilda terrassen.

Stilrena badrum med både dusch och badkar

Badrummen är ljusa med vitt kakel på väggarna och golv av ljust gråbeige klinker, vilket ger en stilren och naturlig känsla. Ett badrum har dusch med avskiljande vägg i glas. Det andra har badkar, inklätt i samma klinkermaterial som återfinns på golvet.

Ovanför de vita kommoden, med tvättställ i porslin, finns inkaklad spegel med fast belysning. Knoppar och blandare är utförda i rostfritt och krom, takarmaturerna i badrummet är av porslin.

 

En ljus bostad med naturen bokstavligt talat inpå knuten

Arkitekten DinellJohansson har anpassat huset till områdets naturliga karaktär. Med inspiration från japansk arkitektur har huset medvetet inte något som kan kallas baksida. Alla sidor är olika, men ingen är mörk eller undanskymd.

Fasaden är klädd med ett stenmaterial som både i utseende och funktion motsvarar tegel. Den mörkbruna kulören i fönsterprofilerna fångas upp av metallräckena vid terrasserna.  Fönsterplaceringar och utgångar från varje våningsplan gör att naturen är väldigt närvarande i hela bostaden.

En lummig stadsdel en halvtimme från city

Området runt Nockebyn är en del av Brommas uppskattade och lummiga stadsdel Nockebyhov, vilken ringas in av Mälaren, vägen mot Drottningholm och Nockebybron.

Det stora utbudet av gång- och cykelvägar i det närbelägna Judarskogens naturreservat erbjuder lätt tillgänglig rekreation och vardagsmotion. Endast ett par hundra meter från huset glittrar Mälarens vatten med fina klippbad.

  • Nockebyhovs skola på samma gata
  • Lokal matbutik och blomsteraffär 5 min till fots
  • Bromma Blocks 10 min med bil
  • Lokala caféer, bagerier och restauranger
  • Busshållplatsen Nockebyhov 300 m
  • Restid till Stockholm city 30 min
  • Nockebybanans slutstation linje 12
  • Flygplats Stockholm-Bromma 10 min
  • Garage under vissa hus
  • Gott om parkering för cykel och bil

Bostaden är såld.

Jimmie Rönnbäck, 076-176 30 15
jimmie.ronnback@MOHV.se

Daniel Fredricson, 076-176 00 25
daniel.fredricson@MOHV.se

Materialbeskrivning och teknisk beskrivning av bostaden nedan:

 

Teknisk beskrivning