Aros förvärvar del av Storseglet 3 av NCC Boende

Samir Taha: ”Ett område med stor utvecklingspotential”. Aros Bostad förvärvar inom strukturen Aros Bostad III AB del av fastigheten Storseglet 3 i Gröndal av NCC. Affären är villkorad av laga kraft vunnen detaljplan. NCC förvärvade fastigheten i slutet av mars 2014 från Kungsleden. På fastigheten står en 6.000 kvm tomställd kontorsbyggnad som ska rivas (läs mer i länk till höger). Den byggdes så sent som 1986. På platsen ska bostäder byggas och nu blir det alltså två aktörer som delar på jobbet. JLL Tenzing har varit rådgivare till NCC vid transaktionen.

Det är Aros Bostads tredje förvärv i den nya Aros III strukturen. Innan sommaren förvärvades ett projekt i Ektorp av Stockholms läns landsting samt fastigheten Tegeludden 16 utav Kungsleden.

Samir Taha, VD/Partner på Aros Bostadsutveckling AB:
– Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna affär i ett intressant utvecklingsområde. Att kunna tillföra ytterligare ett utvecklingsprojekt till vår portfölj är helt i linje med våra planer och intentioner. Vi hoppas i detta attraktiva sjöläge i närtid kunna byggstarta cirka 50 attraktiva bostadsrätter. Läget är mycket attraktivt med goda kommunikationer och med nära tillgång till grönområden. Gröndal är definitivt ett ”kommande” område med stor utvecklingspotential.

Mattias Lundgren, VD NCC Boende AB:
– Vi ser mycket positivt på att samarbeta med Aros Bostad i den fortsatta utvecklingen av projektet. Genom försäljningen av en del av fastigheten till Aros Bostad kommer vi tillsammans kunna erbjuda marknaden olika typer av bostäder i snabb takt, vilket ligger helt i linje med vår ursprungliga förvärvsstrategi. Så snart detaljplanen är klar kommer vi byggstarta ungefär 85 lägenheter inom den del av fastigheten som vi äger.

Fastighetsvärlden Idag 2014-08-13