Aros Bostad påbörjar byggnation av nya bostadsrätter i Danderyd

Aros Bostad (”Aros”) startar byggnation av 400 bostadsrättslägenheter i sitt hittills största projekt, Invernesshöjden i Danderyd. Den första etappen om 84 ljusa och funktionella lägenheter beräknas vara klar för inflyttning under 2021.

Invernesshöjden ligger i Danderyd kommun och är det största nyproduktionsprojektet för bostäder i kommunen på flera år, tillika Aros Bostads största projekt under bolagets 12-åriga historia.

Totalt omfattar projektet en förskola samt cirka 400 yteffektiva lägenheter, vilka kommer att få utmärkta kommunikationer till Stockholms stad och direkt närhet till såväl kommersiellt utbud i Mörby Centrum som natur och grönområden. Husen blir sex till åtta våningar höga med indragna terrasser och ett stort gemensamt garage. Den första av fyra etapper har redan säljstartats, vilket har tagits emot positivt av marknaden.

Aros har tecknat avtal med NCC för de inledande mark- och grundläggningsarbetena som nu påbörjas. Sedan tidigare har Aros och NCC ingått ett samverkansavtal och tillsammans utvecklat ett bostadsprojekt av hög kvalitet i såväl gestaltning som lägenheternas utformning.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
“Vi är mycket glada över att produktionsstarta Invernesshöjden som kommer att tillföra Danderyd kommun ett stort tillskott av moderna lägenheter i ett väldigt attraktivt läge. Aros är en långsiktig bostadsutvecklare och med vår stabila finansiering som bas väljer vi att starta projektet för att kunna möta ett framtida behov av väl utformade bostäder med hög kvalitet.”

Johan Blumfalk, affärschef på NCC:

”Vi är mycket glada över att Aros Bostad valt NCC som samarbetspartner när bolaget utvecklar ett nytt bostadsområde. NCC har erfarenhet av den sorts komplexa mark- och grundläggningsarbete som projektet innebär. Vi kommer nu att starta med lednings-, gatu- och grundläggningsarbeten.”

Projektet finansieras genom Aros fastighetsfond Aros IV med institutionella investerare såsom AP1, SEB Trygg-Liv, SEB Pension och Östersjöstiftelsen.

 

För ytterligare information, kontakta:

Magnus Andersson, VD Aros Bostad
email: magnus.andersson@arosbostad.se
telefon: +46 73 410 12 43