Aros Bostad får klartecken för ny detaljplan avseende 400 bostäder i Danderyd

Aros Bostadsutveckling AB (”Aros Bostad” eller ”Bolaget”) expanderar sin bostadsportfölj i Danderyd med cirka 400 yteffektiva bostäder och fortsätter att utveckla stadsbilden med tidlösa och beständiga hem i bostadsrättsföreningar med sund ekonomi. Projektet är Danderyds största inom bostadsutveckling.

Den nya detaljplanen, som Profi Fastigheter tillsammans med Danderyds kommun drivit fram under sex års tid, vann laga kraft under sommaren. Projektet omfattar byggrätter för cirka 400 yteffektiva lägenheter om 1-6 rok i Östra Mörbylund, ett område strax söder om Danderyds sjukhus med utmärkta kommunikationer och strövområden.

Bostadsutvecklingsprojektet kommer att ske i samarbete med Hermansson Hiller Lundberg
Arkitekter i syfte att skapa ett hållbart bostadsutvecklingsprojekt i ett attraktivt beläget område.
Säljstart är planerad till 2018 med inflyttning under 2020.

Danderyd har utvecklats till ett av Aros Bostads viktigaste geografiska områden för att skapa
bostäder för medvetna bostadsägare. I dagsläget driver Bolaget detaljplaner för två andra projekt i kommunen: Eneby Torg i Enebyberg, med omkring 120 lägenheter, samt fastigheten
Timmerhuggaren, strax öster om Mörbybadet, där Aros Bostad planerar för ett bostadsprojekt som förväntas omfatta cirka 300 lägenheter.

”Vi är lyhörda för hur människor vill bo och leva, idag och imorgon. Östra Mörbylund är ett område som vi tror kan ge våra kunder en bostadsupplevelse utöver det vanliga med genomtänkta bostäder där livet får ta plats. Du kan ta dig hit med buss, tunnelbana och Roslagsbanan och närheten till Stocksundet med sina grön- och strövområden ger de boende fina naturupplevelser. Vi tror att Danderyds kommun, med sitt geografiska läge och sitt relativt begränsade utbud av nyproducerade lägenheter som kombinerar omsorgsfull arkitektur, samt genomtänkt form och funktionalitet, kan locka både potentiella villasäljare och barnfamiljer såväl som yngre förstagångsköpare och står sig därför väl även i en mer normaliserad bostadsmarknad”, säger Magnus Andersson, VD i Aros Bostad.

För mer information, kontakta:

Magnus Andersson, VD i Aros Bostad
magnus.andersson@arosbostad.se
073-410 12 43

Ken Wendelin, CFO / Vice VD i Aros Bostad
ken.wendelin@arosbostad.se
073-518 02 70