Försäljnings- och marknadschef

Är du en driven och resultatinriktad person som på en ledningsgruppsposition vill vara del av att vidareutveckla ett växande bolag inom bostadsutveckling? Kan du inspirera och leda ett säljteam som övergripande ansvarig för strategier och måluppfyllnad inom försäljnings- och marknadsfrågor? Då är du välkommen att söka tjänsten som Försäljnings- och marknadschef.

För att lyckas i rollen har du ett strukturerat och organiserat arbetssätt med förmåga att sätta relevanta mål och följa upp resultat. Som ledare har du förmågan att skapa starka team, delegera ansvar och få medarbetarna att utvecklas. Du är juridiskt bevandrad i frågor som rör bostadsaffären och har med fördel erfarenhet av att ha arbetat med bostadsfrågor under tidigare marknadsnedgångar.

I rollen som Försäljnings- och marknadschef är du ytterst ansvarig för frågor som rör försäljning och marknad. Du ska på ett tydligt och strukturerat sätt rapportera kring försäljningsstatus och marknadsläge, såväl internt till ledningsgruppen och styrelsen som externt till Aros Bostads investerare. Marknads- och intäktsanalys samt konkurrentbevakning är andra viktiga ansvarsområden.

Tjänsten kräver ledarerfarenheter och en vilja att vara med och utveckla företaget genom en position i ledningsgruppen, med fokus på marknad och försäljning. Du har personalansvarar för ett team bestående av 3-4 personer; Sälj- och marknadsansvariga samt Kundansvarig. Tjänsten, som är placerad på bolagets kontor i centrala Stockholm, innebär en betydande ledningsgruppsposition och direktrapportering till bolagets VD.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för strategi, mål, budget och prognoser rörande bostadsförsäljning
 • Aktiv i ledningsgruppens arbete med ansvar för frågor rörande försäljning och marknad
 • Ansvara för prissättning av varje enskilt bostadsprojekt
 • Ansvara för marknads- och intäktsanalys i förvärvsskeden avseende nya projektmöjligheter
 • Delta i upprättande av kostnadskalkyler och ekonomiska planer för bostadsrättsföreningar
 • Implementera rutiner för försäljning, rapportering samt uppföljning av försäljning
 • Leda ett team med direktrapporterande medarbetare och stötta dessa i det dagliga arbetet med upphandling och styrning av mäklare, strategiska och praktiska frågor rörande sälj- och marknadsföring av bostäder samt eventuell uthyrning av kommersiella lokaler

Passande profil

 • Relevant akademisk examen. Meriterande med mäklarutbildning
 • 10-15 års erfarenhet av bostadsutveckling och bostadsförsäljningsfrågor
 • Analytisk och kommersiellt driven person med fokus på bostadsaffären
 • Erfarenhet av att sitta i en ledningsgrupp och bidra med strategifrågor för att främja bolagets utveckling
 • Mycket god kommunikativ förmåga, både i tal och i skrift

Din ansökan

Vill du bli en del av Aros Bostad? Välkommen att visa intresse via Boardtalk. Frågor besvaras av Frida Carlsson (070-790 29 30 eller e-mail frida.carlsson@boardtalk.se) på Boardtalk AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.