Låt livet ta plats på Gärdet

Kajsa Videgård

INREDNINGSSTYLIST OCH TRÄNINGSENTUSIAST

Vad är nyckeln till att få in träning i ett liv fyllt av jobb, familj och andra projekt?
Hitta tiden! Den finns alltid. Gå upp lite tidigare, träna innan middagen eller om du har småbarn – träna på lunchen. Det behöver inte vara så komplicerat. Som den bästa sloganen säger: Just do it.

Var någonstans springer du?
Jag tar alltid morgonpromenaden på Ladugårdsgärdet där min hund Charlie får springa lös. Vid Kaknästornet
kopplar jag honom och tar ett varv eller två i löpspåret. Jag älskar naturen – den är helande och det är här jag laddar batterierna.

Och om du får dela med dig av dina bästa inredningstips?
Övermöblera inte! Allt behöver inte heller möbleras längs väggarna. Har du till exempel en stor soffa, tillför en nättare fåtölj och rama in med en fin matta. Blanda designklassiker med vintage, och inte minst – hitta din personliga prägel.

Nassos Ikonomou

DRIVER RESTAURANGEN CRÈME PÅ GÄRDET

Vad är det finaste med jobbet?
Människorna! Vi har många stammisar i området, vilket är jättekul då man lär känna varandra. Överlag är våra gäster otroligt glada och härliga – det ger energi!

Vad är Gärdet för dig?
Natur, möten – en oas i stan, helt enkelt. Vackraste promenadstråk et är Gärdesfältet ut mot Djurgården, det tröttnar jag aldrig på.  Skogen runt Kaknästornet är bästa naturupplevelsen i området.

Vilken kulturupplevelse får man inte missa?
Alla museum längs Djurgårdsbrunnsvägen. Min personliga favorit är Tekniska Museet.

Jonas ”Echo” Rosenbaum

KÄLLARMÄSTARE PÅ STUREHOF OCH HÄNGIVEN GÄDDFISKARE

Hur kommer Stockholms restaurangutbud att utvecklas?
De flesta ställen kommer nog inte ta så mycket mer betalt, men gästerna kommer kräva bättre kvalité på maten och vilja veta var den kommer ifrån. Mer vegetariskt, mer fisk, mindre kött men bättre kött och fräscha grönsaker. Det är redan på gång, men jag tror det
är här för att stanna.

Du är också en hängiven gäddfiskare. Hur blev du det?
När jag började på Sturehof blev jag invald i Sturehof Gäddfiskesällskap. Det är en klubb med 50 medlemmar som fiskar i skärgården. Vi har två tävlingar per år med bankett och prisutdelning. Pris för störst, längst och flest antal – men vi kastar alltid tillbaka dem för att behålla reproduktion.

Finns det några smultronställen för fiske kring Gärdet och Djurgården?
Det finns bra med gädda och abborre vid Biskopsudden på Djurgården. Har man inte tillgång till båt går det minst lika bra att fiska från brygga eller land.

Elina Björklund

PERSONLIG TRÄNARE PÅ SATS GÄRDET

Varför ska man träna på SATS Gärdet?
Det är ett familjärt och lugnt center som har något för alla, vare sig du gillar tunga lyft eller Zumba. Det fina med jobbet är mötet med människorna jag träffar dagligen.

Vad gillar du med Gärdet?
Att det är nära till naturen och bara ett stenkast från stadens puls. Vackraste promenadstråket är utan tvekan Djurgården! Man får inte missa alla konserter och lopp här kring våren och sommaren.

Mark Reznik

MANAGEMENTKONSULT OCH STYRELSEARBETARE

Varför flyttade du till Gärdet?
Jag var klar med hela villagrejen i förorten och ville ha allt som stan kan erbjuda, men ändå bo i naturen. Löpspåret precis utanför knuten och längdskidåkning när det snöat.

Vad är vackraste promenadstråket?
Tröttnar aldrig på Djurgårdsbrunnskanalen, samt vägen ut mot Lidingöbro värdshus förbi Djurkyrkogården (låter kanske lite sorgligt men det är väldigt fint).

Hur spenderar du din helg?
Tar morgonpromenaden över Gärdet (med hunden lös) till Vallhallabageriet där jag köper bröd och deras fantastiska croissanter. Hemma tänder jag en brasa i kaminen och njuter av en lång frukost. Möter gärna vänner för bio eller teater, och avslutar helgen med en härlig söndagsmiddag med barnen – inga svårigheter att få hit dem nu när de slipper den långa resan till förorten.