Låt livet ta plats i Danderyd

Caroline Ohlson

KONSULT OCH BOENDE I STOCKSUND

Vad fick dig att flytta till Stocksund?
Kärleken tog mig hit. Jag träffade John på Tinder och vi blev blixtförälskade. Han bodde här sen tidigare, och jag längtade efter närhet till naturen efter New York. Det finns också väldigt bra skolor och barnomsorg här.

Har du några undangömda skatter i området?
Om du promenerar utåt Djursholm längs vattnet passerar du Täcka Udden med mysiga skogspartier. Fortsätter du vidare kommer du till Skärviksudden som är en undangömd plats, perfekt för picknickar.

Helena Silver

DELÄGARE OCH YOGALÄRARE PÅ VILLAVI I STOCKSUND

Hur vågar man sig på något nytt?
Jag har en historia av att inte ha tränat överhuvudtaget. Så började jag med triathlon och genomförde en halv Ironman, bara efter ett år. Vinsten av att göra något utanför sin komfortzon smakar gott. Det ger självkänsla, livsenergi och mersmak.

Hur kan yogan hjälpa en att hitta riktning?
Med andning och uppmärksamhet gör yogan att du kommer i kontakt med kroppen. Då blir också riktningen i livet mer självklar.

Du är också Danderydsbo. Vad är det bästa med att leva här?
Närheten till vattnet och naturen. Allt du behöver finns här. Det finns också ett speciellt driv i Danderyd som fascinerar mig, en energi som är i rörelse. Man hjälper och stöttar varandra – och vågar mer.

Christoffer Baudou

CYKELFANTAST OCH ARKITEKTSTUDENT

Vad är det i arkitektyrket som lockar?
Att få skapa, att rita, att förstå och förhoppningsvis bygga. Varför trivs vi någonstans? Hur kan och bör vi bo och leva? Frågorna är stora och svaren aldrig slutgiltiga. Arkitektur och det byggda är något som berör oss alla, något som vi
alla känner saker för och har åsikter kring, vilket är fascinerande.

Hur vet man när det är dags att ändra riktning i livet?
Jag tror att många, precis som jag, har väldigt höga krav på vad vi ska ägna oss åt och höga förväntningar
på livet. Svaret för mig blev att släppa alla uppbyggda förväntningar och fundera på vad som faktiskt intresserar mig och vad jag är bra på.

Vad finns det för platser att upptäcka med cykel i området?
Om du vill cykla i skogen ligger Ursvik inte långt bort, inte heller Fiskartorpet. Vill du bara cykla för att njuta och inte nödvändigtvis måste cykla i skogen är Norra Djurgården fantastiskt. Märkligt att det finns en så lugn och vacker plats nära stan!