Låt livet ta plats i Bromma

Erika Rosenbaum

THRIATHLET, LÖPCOACH, FÖRELÄSARE OCH DEN SOM MYNTAT BEGREPPET SWIMRUN

Vad vill du som inspiratör och coach förmedla till andra?
Att hälsa är något som man aldrig blir färdig med. Jag kallar det livsstilsförändring och hjälper dem jag möter att göra klart för sig själva hur de vill leva och hur en vanlig och bra vecka för just dem kan se ut. En daglig dos av frisk luft, natur, dagsljus och motion är självklarheter med endast positiva effekter.

Vilken är då nyckeln för att lyckas med sin vardagsmotion?
Det är mycket lättare om man ingår i en gemenskap och befinner sig i ett sammanhang. Jag tror på att springa i grupp och jag älskar själv att delta i olika lopp. Det är då, med stödet från andra, som känslan av att ta i så mycket som man någonsin kan uppstår.

Var någonstans tycker du om att motionera?
Judarskogens naturreservat är mycket intressant ur löpningsperspektiv. Jag gillar att springa i skogen, bland träd och på stigar som är omväxlande smala, breda, hårda och sviktande mjuka. Variation är A och O både vad gäller underlag och löpning. Närheten till vattnet ger också möjligheten att praktisera swimrun, först en löprunda och sedan fortsätta direkt ner i Mälaren. Dessutom ligger området bara ett stenkast från de bästa cykelvägarna, både trail-stigar och landsväg, kring natursköna Drottningholm och Ekerö.